Hlavní obsah

Chytili tři lupiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Severomoravští policisté v těchto dnech zadrželi trojici mužů z Bohumína na Karvinsku, kteří podle nich mají na svědomí minimálně šest loupeží se škodou přes 1,4 miliónu korun. "Všichni muži ve věku od 27 do 31 let už byli několikrát soudně trestáni," řekla policejní mluvčí.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Největší škodu spáchali v druhé polovině února,kdy se vloupali do kanceláře v Bohumíně. "Jeden z pachatelů hlídal a další vnikli oknem na WC do kanceláří. Ukradli kovový trezor s penězi a stravenkami, sbírkou známek z počátku 20. století, videokamerou, fotoaparátem a dalšími věcmi," uvedla. Ukradli i vozík, na kterém trezor odvezli o garáže, kde ho rozřezali. Majiteli firmy údajně způsobili škodu 950 000 korun.

Další loupeže

Počátkem března dva z obviněných vnikli s kuklami na hlavách do domu s pečovatelskou službou v Bohumíně. Devětašedesátiletou důchodkyni svázali a ústa jí přelepili lepicí páskou. Na krk ženě přiložili nůž a požadovali peníze. Z papírové krabice pak sebrali 30 000 korun a další cennosti. Na svědomí má trojice i vloupání do rodinného domu ve Starém Bohumíně z 20. dubna. Rozbili skleněnou výplň balkónových dveří. Dům pak prohledali a ukradli především elektroniku. Majitelce podle mluvčí vznikla škoda přesahující 100 000 korun.

Kriminalisté nevylučují, že si muži v následujících dnech vyslechnou obvinění z dalších zločinů.

Reklama

Výběr článků

Načítám