Hlavní obsah

Chtěla se utopit i se svým dítětem. Dostala 11 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na 11 let do vězení poslal českobudějovický krajský soud ženu (35) ze Strakonicka, která se loni začátkem prosince chtěla utopit i se svým malým dítětem (2) v řece Blanici ve Vodňanech.

V Blanici se topila žena s dítětemVideo: Aktu.cz

 
Článek

Na rozsudek upozornil Strakonický deník. Žena se podle informací Práva k činu doznala. Údajně byla zoufalá a motivem byl rozchod s přítelem a rodinné neshody. U soudu vypověděla, že si to nikdy neodpustí a že ji velmi mrzí, že dítě vystavila obrovskému nebezpečí. Rozsudek není pravomocný.

Tonoucí ženu s dítětem pomáhali zachránit studenti rybářské školy

Krimi

K zoufalému činu se žena rozhodla loni v prosinci. Do ledové řeky skočila i se svým malým dítětem. Na mostě nechala stát prázdný kočárek, jehož si naštěstí všimli studenti vodňanské rybářské školy, kteří se vraceli na internát. Po chvíli spatřili ve vodě topící se ženu i s dítětem.

Okamžitě zavolali na policejní linku, skočili do studené vody a pokoušeli se ženu i dítě zachránit. „Kluci se snažili o pomoc, ale voda měla asi 3,8 stupně Celsia a nebyli schopni v zásahu pokračovat,“ řekl tehdy ředitel Střední rybářské školy ve Vodňanech Karel Dubský.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Policejní ředitel Luděk Procházka ocenil ve Vodňanech sedm studentů rybářské školy a dva místní policisty. Zachránili z Blanice topící se ženu i s dítětem.

Přivolaní policisté byli na místě během dvou minut. „Ti z ledové vody a z hloubky dostali ženu i dítě na břeh. Žena byla relativně v pořádku, dítě museli policisté i přivolaní záchranáři oživovat,“ řekl tehdy k události mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dítě okamžitě přepravil záchranářský vrtulník v kritickém stavu do jedné z pražských nemocnic. Žena byla podchlazená, ve stabilním stavu ji převezli do nemocnice. Podle dostupných informací by mělo být dítě v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám