Hlavní obsah

Bezproblémová rodina. Nad masakrem v Tišnově zůstává podle sousedů rozum stát

Tišnov

Těžko uvěřitelný masakr. Ten se odehrál v pondělí večer kolem devatenácté hodiny v jednom z domů ve středu města Tišnov. Podle dostupných informací tam muž, který je v příbuzenském vztahu s oběťmi, zřejmě sekerou či jiným podobným bodnosečným nástrojem zranil šest lidí, z toho pět těžce. Dvě z obětí útočníka byly děti.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vchod do domu, kde bylo pobodáno šest lidí.

Článek

Mladší z chlapců zůstal naštěstí, jak se později ukázalo, nezraněn, a zřejmě to byl on, kterému se podařilo z domu utéci a přivolat pomoc.

„Muže, kterého policisté zadrželi bezprostředně po činu, jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Hrozí mu až dvacetiletý trest odnětí svobody, případně trest výjimečný. Podle výsledků orientačních testů na návykové látky nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Obviněný dosud nebyl trestán, motiv jeho jednání zjišťujeme. Kriminalisté dají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pětice jeho příbuzných utrpěla bodnosečná poranění, se kterými je hospitalizována v nemocnici,“ uvedl k případu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Oběti útoku v Tišnově jsou v těžkém stavu na ARO, pobodal je jejich příbuzný

Krimi

„Byla to naprosto bezproblémová rodina. Nikdo si tady nedokáže vysvětlit, co se to vlastně stalo a proč. Ten pán, co je napadl údajně sekerou, byl strýcem chlapců a bydlel i s manželkou na jiném místě Tišnova a myslím, že se rodiny normálně navštěvovaly. Snad ani mezi sebou neměly žádné spory. Opravdu je to neuvěřitelné, snad se pomátl. Jinak si to nedokážu vysvětlit,“ řekla Právu jedna ze sousedek domu, kde k neštěstí došlo.

Útočník v Tišnově pobodal šest lidí

Krimi

„Je však až k nevíře, jak rychle se informace šíří. Během dopoledne se už místo stalo cílem mnoha školních žáků, kteří se k domu chodí dívat. Je to smutné,“ doplnila další žena ze sousedství. Nezraněného chlapce si už podle dostupných informací odvezli z nemocnice další příbuzní.

Reklama

Výběr článků

Načítám