Hlavní obsah

Auto po havárii skončilo v rodinném domku a způsobilo požár

Právo, Petr Marek

V rodinném domku skončil v neděli časně ráno řidič i se svým osobním vozidlem, který nezvládl jízdu na komunikaci v Dolanech na Olomoucku ve směru na Šternberk. Dům poté zachvátil požár. Dva lidé byli zraněni. Škoda podle předběžných odhadů půjde do statisíců. Právo o tom informoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Auto po havárii skončilo v rodinném domku a začalo hořet.

Článek

Osobní vozidlo podle Hošáka sjelo z cesty, prorazilo plotovou konstrukci a silným nárazem posunulo před domem zaparkované jiné auto do dřevěné garáže. Poté skončilo v rodinném domku a po nárazu začalo hořet.

„Vyděšení obyvatelé z domku nejdříve uslyšeli divné zvuky z prostor kuchyně. Poté, co se jim naskytl pohled na zcela poničenou a přesunutou kuchyňskou linku, vyběhli ven. V hořícím vozidle zůstal zraněný řidič, kterého dostali do bezpečí,“ uvedl mluvčí s tím, že v té chvíli se i výrazně rozšířil požár nejen na další vozidlo, dřevěnou garáž, ale i do půdních prostor domku. Včasným zásahem hasičů se podařilo zamezit rozšiřování ohně do obytné části.

„Zraněni byli dva lidé, řidič havarovaného vozidla a obyvatelka z domu, která se nadýchala nebezpečných zplodin hoření. Do příjezdu posádek zdravotníků jsme jim poskytovali předlékařskou péči, poté jsme asistovali záchranářům,“ konstatoval Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidují požár rodinného domku, do kterého narazilo osobní auto.

Celkovou vizuální kontrolou i za využití termokamery hasiči pak dohledali hrozící menší ohniska, část dřevostavby domu rozebrali a dohasili skrytá ohniska požáru.

Z půdního prostoru také vynosili uskladněné věci. Po skončení záchranných a hasebních prací k pomoci ze stanice v Olomouci dorazil technický speciál.

„Jednotky v závěru provedli provizorní zajištění pažením dřevěnou konstrukcí u vjezdu garáže. Během naší činnosti jsme také obě požárem poškozená vozidla, opět za využití technického speciálu z centrální stanice v Olomouci vyprostili a odstavili na bezpečné místo,“ dodal mluvčí s tím, že po dopravní nehodě bylo poškozeno nárazem další auto. Požárem zasaženo nebylo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám