Hlavní obsah

Anonym hrozil bombami v Praze i v Brně a zablokoval dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BRNO

Neznámý anonym zkomplikoval v pondělí odpoledne cestu domů mnoha Pražanům a Brňanům. Pohrozil bombami na umístěnými v prostorách pražského a brněnského hlavního nádraží. Byl proto přerušen provoz metra na trase C. Žádnou z ohlášených bomb se policistům nepodařilo najít.

Článek

"V tuto chvíli neplánujeme, že bychom uzavřeli metro ve stanici Hlavního nádraží, ani nechceme zastavit vlakovou dopravu," řekla Novinkám kolem 18. hodiny, kdy měly bomby explodovat, Brožová s tím, že ani provoz na magistrále nebyl přerušen.

Bomby na brněnském hlavním nádraží oznámil anonymní hlas v mobilním telefonu krátce před 15:00 na linku tísňového volání 158. Oznámil, že v 17:00 explodují na nádraží tři bomby. Policie krátce poté celé nádraží uzavřela, vyklidila a začala ho prohlížet. Do 17:15 se nic nenašlo, řekl brněnský policejní mluvčí s tím, že po neznámém anonymovi pátrají kriminalisté.

Brněnský anonym volal i kvůli údajným bombám v Praze

Mluvčí doplnil, že asi hodinu po telefonátu se ozval anonym znovu. Opět volal z mobilního telefonu, tentokrát oznámil, že celkem pět bomb je umístěno v pražském metru.

Uložení bomb na pražském Hlavním nádraží oznámil anonym krátce po 15:30 na linku tísňového volání 112. Mluvčí pražské policie Eva Brožová řekla Novinkám, že na místo vyjeli policisté včetně pyrotechnika a policejního psa cvičeného na vyhledávání výbušnin. Zhruba na hodinu byl přerušen provoz na celé trase metra C, obnoven byl podle Brožové kolem 16:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám