Hlavní obsah

Agresor tři měsíce využíval seniorku. Kvůli penězům ji urážel a bil

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Šestatřicetiletý recidivista 84letou důchodkyni na Českobudějovicku oloupil a také ji opakovaně urážel i fyzicky napadal v jejím bytě. Žena nakonec sebrala odvahu a zavolala policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informovala mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová. „Případ se odehrál v posledních třech měsících na Českobudějovicku. Hlavní aktér, policistům velice dobře známý pro jinou trestnou činnost, navštěvoval seniorku v jejím bytě, a to výhradně s úmyslem získat od ní ať už po dobrém či po zlém peníze. Ženu vulgárně urážel a fyzicky napadal,“ uvedla Krausová.

Praštil muže lahví do hlavy kvůli roušce, dostal 20 měsíců

Krimi

Zdůraznila, že seniorka nakonec po další loupeži zavolala v pondělí kriminalisty, kteří si její příběh vyslechli a okamžitě se dali do pátrání po podezřelém. Zadrželi ho už o pár hodin později.

Útočník v Brně surově napadl muže o berlích

Krimi

„Byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal více jak jedno promile a putoval do policejní cely. Když vystřízlivěl, čekalo ho podání vysvětlení kriminalistům, kteří mu vzápětí sdělili obvinění ze spáchání trestného činu loupeže a státnímu zástupci podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, jejíž prostředí z let minulých už dobře zná,“ doplnila Krausová.

Muži tak nyní hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám