Hlavní obsah

Agresivní řidič sněžného skútru zbil strážce v Krkonoších pěstmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Řidič sněžného skútru napadl v Krkonoších strážce Krkonošského národního parku (KRNAP). Správa KRNAP podala trestní oznámení na neznámého pachatele, kterým se zabývá policie.

Útok na strážce Krkonošského národního parku (video je bez zvuku)Video: KRNAP

 
Článek

Incident se stal v pátek v okolí Strážného na Trutnovsku. „Policie skutek kvalifikovala jako násilí proti úřední osobě, za což může být pachatel potrestán odnětím svobody až na čtyři léta,” uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Správa KRNAP vyzvala svědky incidentu k pomoci při identifikaci pachatele. Mohou volat na linku 158 nebo telefon Správy KRNAP 737 209 900.

Covidová turistika: Utekli jsme z měst do přírody

Cestování

Strážce KRNAP se do střetu s nelegálně jedoucími skútry dostal v pátek během služby několikrát. První část incidentu se stala na cestě kolem vrchu Vápenice nad Dolním Dvorem, kdy si všiml pěti skútrů vyjíždějících z lesa. Dva se pokusil zastavit, řidiči na výzvu nereagovali a ujeli.

Po nejcennějších místech Krkonoš se proháněly motorky, policie je pochytala

Krimi

Druhá část incidentu se odehrála na křižovatce u chaty Ferra ve Strážném, kde strážce zaregistroval další jedoucí skútr. Podle Drahného se jej řidič skútru při průjezdu pokusil udeřit pěstí, což se mu nepodařilo. „Po chvíli se na místo střetu vrátil a v útoku na strážce pokračoval. Sestoupil ze skútru a překvapeného strážce udeřil pěstí do obličeje. Obešlo se to bez zranění. Letos jde o první takto vážný incident,” řekl Drahný.

Foto: KRNAP

Útok na strážce Krkonošského národního parku

Agresivita skútrařů v Krkonoších podle něj roste. „Letos je to markantní posun, a to i kvůli tomu, že se mění struktura návštěvníků Krkonoš. To je také jeden z důvodů, proč se naši strážci častěji setkávají s agresivitou,” dodal Drahný.

Rozjezdili nejcennější území Krkonoš, dostali stotisícové pokuty

Krimi

Lyžařské areály jsou kvůli vládním nařízením proti koronaviru pro sjezdové lyžování zavřené, v Krkonoších fungují jen některé lanovky pro pěší a běžkaře. Nefungují hotely, penziony, výrazně omezen je provoz gastroslužeb. Krkonoše zažívají nápor návštěvníků především o víkendech.

V Krkonoších přibývá případů hrubého porušení pravidel KRNAP. Proto v regionu začaly fungovat společné hlídky policie a strážců Správy KRNAP.

Reklama

Výběr článků

Načítám