Hlavní obsah

Stařence puklo srdce, když ji okradl syn

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dvaaosmdesátiletou ženu z Havířova, která v úterý vpodvečer zemřela v nemocnici, podle policie těsně před smrtí oloupil její syn o peníze. Zemřela na druhý den, po vynucené operaci srdce. Přesnou příčinu úmrtí určí až soudní pitva.

Článek

Důchodkyni V. M. převezli do nemocnice poté, co ji v pondělí náhodou objevili sténající na podlaze za dveřmi jejího bytu. Žena trpěla srdeční slabostí a měla hematomy na rukou. "V úterý se jí zhoršil zdravotní stav a z interny byla přemístěna na chirurgickou ambulanci k operačnímu zákroku. Po operaci byla umístěna na oddělení ARO, kde zemřela," řekla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Později kriminalisté zjistili, že starou ženu těsně před smrtí okradl její 53letý syn. "V neděli své matce oznámil, že si z jejího důchodu vezme peníze na pivo. Přistoupil ke skříňce, kde měla uložený svůj důchod. Když chtěl skříňku odemknout, matka se mu snažila zabránit v jeho jednání," řekla Bednarčíková.

Dodala, že syn stařenku uchopil za ruce, odtáhl ji od skříňky a usadil do křesla. "Potom sebral dvě stovky a z bytu odešel," dodala mluvčí.

Muž byl umístěn v policejní cele a kriminalisté podali návrh na vzetí do vazby. "Příčinná souvislost mezi jednáním obviněného a úmrtím jeho matky nebyla dosud prokázána," dodala mluvčí s tím, že více budou kriminalisté vědět, až obdrží výsledky pitvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám