Hlavní obsah

Ubodal milence 39 ranami, soud mu udělil 13 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Krajský soud v Ostravě poslal na 13 let do vězení 29letého Josefa Kobierského. Letos v březnu v opilosti zavraždil po homosexuálním styku svého známého, kterému zasadil 39 ran ostrým předmětem.

Článek

Mrtvého našli sousedi v jeho bytě v sedmém patře panelového domu v Ostravě-Porubě. "Hned jsem si všiml, že dveře do jeho bytu jsou otevřené. Nahlédl jsem dovnitř a naskytl se mi hrozný pohled. Všude bylo plno krve, na podlaze, na zdech, dveřích i nábytku. Soused ležel na zemi a měl úplně znetvořenou tvář. Byl všude pořezaný, podle mne pravděpodobně vykrvácel," uvedl krátce po vraždě předseda bytového družstva Vladislav Časta.

Policie začala po vrahovi ihned pátrat a brzy obvinila 29letého Kobierského, jehož popis získala od sousedů. K jeho osobě vedla i většina zajištěných stop a indicií.

Mladý muž měl mít s obětí sexuální styk a po následné hádce majitele bytu napadnout skleněnou lahví a střepy. Útok byl soustředěn do horní poloviny těla - na hlavu, trup a ruce. Oba muži byli prý pod vlivem alkoholu. Pachatel má podle policie dlouhodobě problémy s pitím a v minulosti už byl trestán. Motiv brutálního činu nebyl schopen nijak vysvětlit. 

Reklama

Související články

Policie: po sexu ubodal muže střepem

Policie objasnila nedělní vraždu v Ostravě-Porubě. Obvinila muže, který měl mít s obětí sexuální styk a po následné hádce ho pobodat skleněnými střepy. V pátek...

Výběr článků

Načítám