Hlavní obsah

Bratrovraždu soud potrestal 11 lety

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Jedenáct let má podle pátečního verdiktu Krajského soudu v Ostravě strávit za mřížemi Michal Pivoň (34) za vraždu svého o tři roky staršího bratra Tomáše. Měl ho letos v zimě deseti ranami nožem ubodat na posteli ve společném bytě ve Světlé Hoře na Bruntálsku. Rozsudek není pravomocný.

Článek

Bratrovražda byla vyvrcholením dlouholetých sporů mezi oběma sourozenci. Přesný motiv razantního útoku se zjistit nepodařilo. Sám Pivoň se ke zločinu nehlásil a tvrdil, že téměř celou noc z 8. na 9. února, kdy jeho bratr dostal do břicha a do nohou deset ran nožem, tvrdě spal. Pak prý sám přivolal policisty, kterým řekl, že bratra našel již zavražděného.

Podle soudce Ivana Málka ale není pochyb o tom, že v inkriminovanou dobu se v bytě nenacházel nikdo jiný než Michal Pivoň. "Nebyl to žádný tajemný fantom, jak se tvrdilo v tisku, ale jeho bratr," řekl Málek. Dodal, že o vině nemá soud sebemenší pochybnosti.

Vraždě, jak tomu v podobných případech bývá, předcházela hojná konzumace alkoholu. Zavražděný měl podle znalců v době úmrtí 4,4 promile alkoholu v krvi, jeho bratr o něco méně. "Svědci nám potvrdili, že mezi oběma muži bývaly poměrně časté a poměrně hlasité konflikty," dodal soudce. Rozsudek zatím není pravomocný, protože Pivoň se proti němu na místě odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám