Hlavní obsah

Muže pobodaly vosy na Frýdeckomístecku, skončil v kritickém stavu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřejník

V kritickém stavu skončil v úterý v podvečer osmačtyřicetiletý muž, kterého pobodaly vosy v chatové osadě Ondřejník poblíž Frýdlantu nad Ostravicí. Alergická reakce byla tak silná, že muž zkolaboval. Zraněnému pomohla Horská služba.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Vosa obecná, ilustrační foto

Článek

Zhruba pět vos muže pobodalo kolem 19. hodiny, když byl na balkonu. „Udělalo se mu nevolno a stihl ještě dojít do pokoje, kde zkolaboval,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že jako první dorazili na pomoc členové Horské služby Beskydy, kteří poskytli pacientovi první pomoc a dali mu základní léky.

„V okamžiku příjezdu záchranářů byl muž nadále v ohrožení života a těžkém šokovém stavu. Lékař jej uvedl do umělého spánku, zajistil mu dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci,“ informoval Humpl.

Zdravotníci pacienta po stabilizaci základních životních funkcí přepravili do nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám