Hlavní obsah

Požár rozvodny odřízl část Karvinska od elektřiny

– Karviná • Aktualizováno
Právo, hon

Tisíce domácností a firem postihl v pondělí krátkodobý výpadek elektřiny v severovýchodní části okresu Karviná. Důvodem byl požár, který vypukl v rozvodně v Petrovicích u Karviné. Bez elektřiny zůstali obyvatelé Petrovic, částečně i Doubravy a zčásti také Karviné.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Výpadek se dotkl i nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji, kde byl ale aktivován zdroj, který zajistil elektřinu pro nejdůležitější provozy nemocnice.

Kolem poledne byla dodávka obnovena. „Zásah hasičů probíhal v rozvodně v Petrovicích a bez proudu byla také rozvodna v nedaleké Doubravě,“ uvedl mluvčí ČEZ Vladislav Sobol.

Požár vypukl asi půl hodiny před polednem. „Hořela zde izolace v podhledech rozvodny,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že s požárem si poradily dvě jednotky hasičů.

Výpadek se podařilo podle ČEZ rychle zdolat. „Díky profesionální práci energetiků a jejich dobré součinnosti s hasiči se nám dařilo dodávky v jednotlivých lokalitách velmi rychle obnovovat,“ doplnil Sobol. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám