Hlavní obsah

V Praze hořelo v elektrické rozvodně, proud zčásti vypadl i na letišti

Novinky, jap
Aktualizováno

Tři jednotky hasičů vyjely v pondělí večer k hlášenému požáru v elektrické rozvodně na okraji Prahy. Kvůli požáru byl z několika pražských částí hlášen krátkodobý výpadek elektrického proudu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v pražské rozvodněVideo: Novinky

 
Článek

"K hlášenému požáru v rozvodně v ulici K Austisu vyjely tři jednotky pražských hasičů. Na místo byli přivoláni pohotovostní pracovníci ČEZ distribuce, kteří nám zpřístupnili areál a hasiče přepravili na místo požáru," uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Na místo dorazili také policisté a inspektor provozu záchranné služby. Požár se obešel bez zranění a hasiči ho uhasili pomocí hasicích přístrojů a lopaty.

"Hořel izolant a několik metrů čtverečních trávy v okolí," doplnil Kavka.

Kvůli požáru vypadl na krátkou dobu v části Prahy elektrický proud. Výpadek hlásili lidé z Prahy 5 a 6. Elektrický proud krátkodobě vypadl také v centru metropole a částečný výpadek pak hlásili lidé z Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni. Všechny důležité systémy však zůstaly v provozu, a tak nemusel být provoz na letišti nijak omezen.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči a policisté na místě požáru v ulici K Austisu

"Přestaly svítit některé lampy, zastavily se eskalátory. Všechna světla na přistávací dráze a vše potřebné pro přistání a odlet letadel zůstalo v provozu," popsal Novinkám jeden z cestujících na letišti v Ruzyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám