Hlavní obsah

Řidič smetl v Praze mladou chodkyni a ujel

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Čtyřiadvacetiletou ženu srazilo v noci na pátek v Praze osobní auto. Řidič z místa ujel, aniž by zraněné poskytl první pomoc. Policisté vůz a jeho posádku zanedlouho vypátrali. Chodkyně utrpěla vážná zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční nehoda na pražském ŽižkověVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před půlnocí v Koněvově ulici na Žižkově.

„Policisté prověřují dopravní nehodu osobního auta s chodkyní ročník narození 1994. Řidič auta po nehodě ujel a policisté ho vzápětí našli v jedné z bočních ulic a zadrželi dvě osoby. Auto mělo poškozenou kapotu a okno,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Záchranáři poslali k nehodě lékaře, zdravotníky i inspektora. „Žena utrpěla vážné poranění hlavy a několik zlomenin končetin. Záchranáři jí zajistili dýchací cesty, připojili na umělou plicní ventilaci, zajistili žilní vstup a doplnili tekutiny a následně převezli na ARO nemocnice na Vinohradech,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Policie se podle Rybanského okolnostmi dále zabývá a zjišťuje, kdo řídil a zda byl pod vlivem alkoholu. Není zatím jasné také to, zda se střet odehrál na přechodu pro chodce.

Podle Poštové řešili záchranáři a policisté v pátek ráno další nehodu na Spořilově, kde auto srazilo dvě ženy.

„Na místo jim vyjeli pomoci záchranáři. Obě ženy ve věku 44 a 66 let ošetřili dle traumaprotokolu, zajistili a převážejí do Fakultní nemocnice Motol,” uvedla Poštová.

Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Foto: ZZS Praha

Nehoda v Záběhlicích

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám