Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat řidiče, který při honičce naboural čtyři auta. Už sedí ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie navrhla obžalovat 36letého recidivistu, který loni v srpnu při honičce s policií naboural čtyři auta. Muž již sedí ve vězení za jinou trestnou činnost, nyní mu hrozí, že si pobyt prodlouží až o osm let.

BEZ KOMENTÁŘE: Honičku ukončil náraz do aut Video: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté ukončili práci na případu a podali státnímu zástupci návrh na obžalobu. Návrh byl podán pro trestné činy krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a obecné ohrožení,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Muž měl původně vězení opustit v roce 2021. Pokud ho soud uzná vinným, může mu uložit dalších až osm let vězení. Za jaký trestný čin je nyní ve vězení policie neuvedla.

Honička se odehrála 9. srpna v Prosecké ulici, když hlídka zjistila, že auto bylo v červenci ukradeno. Šofér však nereagoval na signály a ujížděl vysokou rychlostí až na Povltavskou ulici, kde kličkoval mezi auty a postupně naboural do čtyř vozidel. I přesto, že byl zraněný, bránil se zadržení a policisté použili donucovací prostředky. Nikdo další naštěstí zraněn nebyl. [celá zpráva]

Řidič byl v té době osmnáctkrát trestaný. Měl zákaz řízení do září roku 2021 a orientační test na drogy byl pozitivní na amfetamin. Při následné prohlídce vozidla v něm policisté našli nářadí sloužící k páchání majetkové trestné činnosti a plynovou pistoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám