Hlavní obsah

Dva zranění motorkáři na severu Moravy, jeden bojuje v nemocnici o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vážnými zranění skončil v sobotu odpoledne sedmadvacetiletý motorkář poté, co havaroval v Bohumíně. Záchranáři ho v ohrožení života transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: ZZS MSK

Motorkář zraněný v Bohumíně utrpěl vážná zranění.

Článek

K nehodě došlo okolo 13:30. „Motocyklista pravděpodobně nezvládl řízení při průjezdu levotočivou zatáčkou, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do svodidel,“ popsala nehodu policejní mluvčí Gabriela Holčáková a dodala, že policisté okolnosti havárie prověřují.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zůstal muž po pádu i s motorkou zaklíněn pod svodidly. „Pacient byl v bezvědomí a jeho dýchání selhávalo. Zasahující lékař u něj zjistil závažná poranění hlavy a hrudníku,“ informoval s tím, že záchranáři museli muži zajistit dýchací cesty a umělou plicní ventilaci.

„Po dalších nutných opatřeních jej letečtí záchranáři šetrně přepravili na urgentní příjem fakultní nemocnice. Při předáni byl postižený v přímém ohrožení života,“ potvrdil Humpl.

Více motorkářských nehod

Humpl dále upozornil, že nešlo o jedinou nehodu motorkáře, při které záchranáři v sobotu zasahovali. Krátce před 9. hodinou byli přivolání ke zraněnému motocyklistovi u obce Razová na Bruntálsku.

„Čtyřiačtyřicetiletý motocyklista skončil po střetu s vozidlem mimo silnici. Utrpěl poranění horní končetiny, zůstal však při vědomí. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné byl letecky transportován Fakultní nemocnice Ostrava,“ doplnil.

Policejní mluvčí Holčáková upřesnila, že dopolední nehoda se stala na silnici I/11 mezi obcemi Bruntál a Horní Benešov. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že motocyklista vjel na nezpevněný kraj komunikace, havarovat a spadl do příkopu,“ doplnila.

Smrtelně skončil pro motorkáře střet s nákladním vozem v dopoledních hodinách na Benešovsku ve Středočeském kraji. [celá zpráva]

Jeden mrtvý skončil i po srážce dvou motocyklistů na Zlínsku. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám