Hlavní obsah

Muž známého brutálně bodal a podřízl mu hrdlo. Lituji toho, řekl soudu

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě se v úterý začal zabývat případem brutální vraždy z loňského června, kdy byl po požáru na ubytovně v ostravských Vítkovicích nalezen mrtvý 46letý muž. Policie následně zjistila, že ještě před požárem zemřel násilnou smrtí, někdo mu zasadil až 20 ran různými druhy nožů a podřezal mu hrdlo.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Za brutální vraždu na ubytovně hrozí 45letému obžalovanému až výjimečný trest.

Článek

Z vraždy pak krátce po požáru policisté obvinili 45letého Roberta Tancera, známého oběti. K jeho odhalení pomohly kamery. To, že by obžalovaný místo činu následně podpálil, ale policie nakonec neprokázala. Šlo pouze o jednu z vyšetřovacích verzí. Muži nyní hrozí vězení od 15 do 20 let, nebo až výjimečný trest.

„Obžalovanému je kladeno za vinu, že vloni 21. června na ubytovně v podnapilém stavu po předchozí rozepři fyzicky napadl svého známého. Nejprve údery pěstí a dlaní, poté se zavíracím nožem s čepelí dlouhou kolem sedmi centimetrů a s dalšími kuchyňskými noži, které na místě nalezl,“ uvedl u soudu státní zástupce Petr Kondělka.

Dodal, že obžalovaný opakovaně svého známého bodl zejména do oblasti hlavy, krku, zad a hrudníku. „V narůstající agresivitě pak poškozenému podřezal hrdlo a zabodl zavírací nůž se sedmicentimetrovou čepelí do jeho hrudníku. Muž zemřel na místě, našli ho bez známek života hasiči, kteří zasahovali u požáru ubytovny.“

Nevypovídal

Obžalovaný odmítl v úterý ráno u soudu vypovídat, odkázal se na svou policejní výpověď, kde se k činu přiznal. „Nechci vypovídat a zároveň chci prokázat lítost nad svým činem,“ podotkl ještě před soudcem.

„Jde o nešťastný případ, ten člověk se doznal. Otázka je, jak s tím soud naloží, jaká bude výše trestu. Je to taková věc, která se běžné situaci vymyká, podle toho je to taky žalováno,“ reagoval obhájce obviněného muže Stanislav Brtník. Dodal, že motiv vraždy není znám. Obžalovaný ho neřekl. „Je to nyní otázka znalecká a také soudcovského uvážení. V případě obviněného se jedná o první pochybení takového druhu,“ zkonstatoval obhájce.

Podle informací Práva šel v ten den obžalovaný za svým sousedem pro 500 korun, které mu muž dlužil. Jenže nepochodil. Po hádce pak svého známého brutálně ubodal a podřezal mu hrdlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám