Hlavní obsah

Policie posílá k soudu 20letou řidičku za smrt tří mladých lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Policie obvinila 20letou řidičku, která loni v září podle policie zavinila tragickou nehodu na Litoměřicku, při níž zemřeli tři mladí lidé. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekla mluvčí policie Pavla Kofrová. Dívce hrozí až šestileté vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V souvislosti s dopravní nehodou bylo zahájeno trestní stíhání 20leté řidičky. Dotyčné bylo sděleno obvinění pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Trestní stíhání obviněné probíhá na svobodě. V případě uznání viny jí podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do šesti let,“ uvedla Kofrová.

Mluvčí později upřesnila, že návrh na podání obžaloby policie na litoměřické státní zastupitelství zatím nepodala. Kdy se tak stane, není jasné. Příčinu nehody policisté ponechali na stanovení soudem. „Předběžnou příčinou je vyjetí mimo komunikaci,“ konstatovala mluvčí policie.

Nehoda se stala 3. září brzo ráno u Úštěku na Litoměřicku, kde řidička vyjela mimo silnici a narazila do stromu. V autě v tu dobu cestovalo pět mladých lidí ve věku mezi 17 a 26 lety. [celá zpráva]

Tři lidé zemřeli na místě. Řidička utrpěla těžká zranění a byla leteckou záchrannou službou transportována do nemocnice, vážně zraněn byl i další spolujezdec.

Škoda byla podle policie vyčíslena na 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám