Hlavní obsah

Nehoda mikrobusu a tří aut na Šumpersku si vyžádala sedm zraněných

Právo, ČTK, pem, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk
Aktualizováno

Sedm zraněných si vyžádala dopravní nehoda dvou osobních aut, dodávky a malého autobusu, v němž cestovalo 18 lidí, která se stala v úterý časně ráno u Písařova na Šumpersku. Všichni skončili v okolních nemocnicích. Hasiči původně uváděli 21 zraněných. Silnice 11 je v místě srážky uzavřena, řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nehoda mikrobusu a aut na Šumpersku

Článek

Dvě nehody se na silnici u Písařova staly krátce po sobě kolem 5. hodiny ranní. „Srazila se tam dodávka, mikrobus a dvě osobní auta,” řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková, která následně uvedla, že se podle dostupných informací při nehodě „zranilo celkem 21 osob, sedm z nich bylo odvezeno do nemocnic v okolí“.

To se však nakonec nepotvrdilo, mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa po deváté hodině ranní upřesnil počet zraněných na sedm.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči ze Štítů, kteří po příjezdu zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru, spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou při ošetřování zraněných a s Policií ČR při šetření nehody a řízení dopravy. Žádného ze zraněných nemuseli hasiči z havarovaných vozidel vyprošťovat,“ dodala pro Právo Hacsiková.

„Policisté jsou na místě a řídí dopravu. Přesnou příčinu nehody policisté zjišťují,“ řekla Právu v úterý ráno policejní mluvčí Vybíhalová, podle níž nejprve havaroval minibus, ve kterém bylo 18 lidí, s osobním vozidlem. „Chvíli poté na stejném místě došlo ke druhé dopravní nehodě, kdy se střetl Ford Transit s osobním vozidlem. U obou dopravních nehod došlo ke zranění účastníků,” uvedla.

Nehoda se stala u Písařova na silnici 11, která vede ze Šumperka do Červené vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám