Hlavní obsah

V policejní cele v Praze spáchal sebevraždu cizinec, zřejmě se oběsil

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sebevraždu spáchal v sobotu večer v policejní cele na služebně v Praze zadržený cizinec. Desítky minut se ho ještě marně pokoušeli oživovat policisté i přivolaní záchranáři. Případem se zabývají vyšetřovatelé z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinec spáchal na policejní služebně v Praze sebevražduVideo: Novinky

 
Článek

„Po 21. hodině jsme přijali oznámení o muži v bezvědomí na policejní služebně v Kaplanově ulici v Praze. Na místo vyjely tři naše posádky, včetně lékaře a inspektora provozu. Před našim příjezdem probíhala telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace. V té pak pokračovali naši záchranáři dalších 40 minut, bohužel však bez úspěchu,” sdělila Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

K záchraně muže nepomohl ani velmi rychlý příjezd záchranářů, kteří byli na místě již za šest minut od přijetí tísňové výzvy. Podle prvotních informací se měl muž v policejní cele oběsit. Tuto informaci však zatím nikdo oficiálně nepotvrdil.

Smrt šetří GIBS 

„Mohu pouze potvrdit, že na policejní služebně v Kaplanově ulici došlo k mimořádné události. Celou věc si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů,” řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, na služebnu dorazili pražští kriminalisté a také vyšetřovatelé GIBS. Kriminalistický technik zajistil potřebné stopy.

„GIBS byla informována o sebevraždě šestačtyřicetiletého cizince v jedné z policejních cel v Praze, který tam byl umístěn pro opakované porušení zákazu pobytu na území České republiky. V současné době jsme zahájili úkony trestního řízení a věc nadále zůstává v našem prověřování pro možné podezření z porušení povinností dozorčí služby příslušníků Policie ČR," uvedl mluvčí Generální inspekce Ivo Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám