Hlavní obsah

Na řidičku v Jihlavě někdo střílel z protijedoucího vozu, útok nepřežila

– Jihlava • Aktualizováno
Právo, Novinky, pch, hro

Policie v Jihlavě vyšetřuje násilný trestný čin, při němž v pátek odpoledne zemřela starší žena – řidička. Podle TN.cz na ni někdo střílel z protijedoucího vozu. Ženu se nepodařilo zachránit ani přes pomoc svědků i záchranářů. Po útočníkovi policisté pátrají.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Slavíčkova ulice v jihlavské části Bedřichov, kde měl neznámý útočník zastřelit ženu v protijedoucím voze.

Článek

Krajská policejní mluvčí Dana Čírtková pouze potvrdila, že policie vyšetřuje násilný trestný čin, při němž zemřel člověk. Místo neštěstí na okraji Jihlavy je obehnané policejními páskami.

„Mohu potvrdit, že policie vyšetřuje okolnosti závažného trestného činu, k němuž došlo dnes v Jihlavě kolem 14. hodiny a při němž zemřela jedna osoba. Nyní stále ještě probíhá ohledání místa, po pachateli pátráme,“ stručně sdělila policejní mluvčí s tím, že vzhledem k vyšetřování není možné poskytnout žádné bližší informace.

Podle informací médií na ženu střílel neznámý útočník z protijedoucího vozu. Padnout měly nejméně dva výstřely. Na pomoc ženě přispěchali svědci události, kteří přivolali záchranáře. Ani těm se však ženu nepodařilo oživit. „Okamžitě po příjezdu na místo jsme zahájili resuscitaci, která však byla neúspěšná a lékař konstatoval úmrtí,” řekla ČTK ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Proč na ženu útočník střílel, zatím není známo. Policie na místě hodiny zajišťovala důkazy, ulice byla zcela uzavřena. Na bezpečnost dohlíželi i policisté se samopaly. Po útočníkovi se pátrá, nad městem podle svědků létal policejní vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám