Hlavní obsah

Kamera v brněnské tramvaji natočila střet školáka se soupravou

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policie v pondělí zveřejnila video z nehody teprve třináctiletého školáka, který se v říjnu v brněnské Vídeňské ulici rozhodl bez většího přemýšlení přejít tamní rušnou silnici. Nejprve prošel před stojící tramvají a v další vteřině vstoupil přímo do jízdní dráhy tramvaje jedoucí v protisměru. Její řidič byl pohotový a okamžitě šlápl na brzdu. Chlapce tramvaj jen popostrčila zhruba o tři metry a celá událost pro něj skončila pouhými oděrkami.

Tramvaj srazila přebíhajícího mladíkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie video, z něhož tuhne krev v žilách, zveřejnila a přímo ve třídě hocha uspořádala přednášku o tom, jak se školáci chovají při nastupování do MHD.

„Na video jsme se podívali společně a krok za krokem si ukázali všechny nedostatky. Přesně jsme ukázali, jak se školáci při odjezdu domů před vstupem do vozovky ani nerozhlédnou, jak sami sebe ohrožují. Navíc jsme přizvali do třídy i řidiče tramvaje brněnského dopravního podniku, který školákům popsal, jak takovou událost vnímá řidič MHD,“ řekl Právu mluvčí policie Pavel Šváb.

Podle mluvčí brněnského dopravního podniku Barbory Lukšové je kličkování neopatrných chodců mezi vozidly a tramvajemi v hustém provozu ve městě poměrně častým problémem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám