Hlavní obsah

Žena zaútočila nůžkami v autobuse na mladou matku s dítětem. Odvezli ji na psychiatrii

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jako smyslů zbavená si počínala v neděli odpoledne agresivní 32letá žena, která v autobuse městské hromadné dopravy v Ostravě zaútočila na mladou maminku cestující s kočárkem. Na místě musela zasahovat policie. Útočnice byla následně hospitalizována na psychiatrii, informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal po třetí hodně odpolední. Žena přistoupila k devětadvacetileté mamince, které nejprve nadávala a potom ji začala ohrožovat nůžkami.

„Ženě v obraně pomohl další cestující i řidič autobusu. Dvaatřicetiletá žena, která měla útočit, byla zpacifikována cestujícím a řidičem. Přivoláni byli policisté, podezřelá byla následně hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,” uvedla Holčáková.

Událost je kvalifikována jako trestné činy výtržnictví, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a nebezpečné vyhrožování.

„K objasnění okolností skutku mohou přispět i svědci, kteří dosud nekomunikovali s policisty. Právě tyto svědky, zejména cestující, žádáme, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na čísle 974 728 301,“ dodala mluvčí.

Výběr článků

Načítám