Hlavní obsah

Taxikář mě sledoval a vybrzdil, tvrdí řidič Uberu

– Praha

Incident mezi taxikářem a řidičem Uberu vyšetřují od středečního rána pražští policisté. Podle řidiče Uberu jej taxikář na Pražském okruhu naháněl a vybrzdil. Řidič šel okamžitě po události celý případ nahlásit na policii.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vezl jsem na letiště kolem půl páté ráno mladý pár, a když jsem odjížděl z Terminálu 2, tak začal celý incident. Směřoval jsem na Pražský okruh, když mě dohnal nějaký taxikář z letiště. Začal mě různě objíždět a snažil se mě vytlačit,“ popsal Novinkám incident řidič Uberu.

V jednu chvíli za ním taxikář rychle přijel a dostal se před jeho auto. „Najednou prudce zastavil, já jsem ho objel a začalo nahánění, kdy jsem jel rychlostí až 180 km/h. První, co mě napadlo, bylo se ho zbavit,“ vyprávěl šofér zážitek ze středečního rána.

BEZ KOMENTÁŘE: Protest taxikářů na letišti Video: Novinky

Na pomoc si zavolal policii. „Po cestě jsem měl na telefonu důstojníka linky 158, který mi radil, kudy mám jet, aby tam nahnal nějakou hlídku. Někde v úrovni Barrandova ale taxikář zmizel, možná odbočil na pumpu. Potom jsem okamžitě zamířil na služebnu vypovídat,“ konstatoval řidič.

Slyšel narážky

„Mám sice nějaké řidičské zkušenosti, ale tohle byl opravdu adrenalin,“ shrnul.

Jak řidič dále podotkl, nikdy neměl podobný incident, jen si podle svých slov občas vyslechne narážky na neplacení daní a podobně. Nálepku Ilegální transport mu na auto nikdo nedal. „Mohu vám říct, že tím tyátrem na letišti nám taxikáři docela pomohli, zákazníků nám akorát přibývá,“ vysvětlil.

Policie potvrdila, že prověřuje incident mezi dvěma auty. „Mohu potvrdit, že jsme obdrželi oznámení, že došlo k nějaké kolizní situaci mezi dvěma vozidly, ke které mělo dojít kolem čtvrté hodiny ráno. Jednání zatím nemáme nijak právně kvalifikováno, prověřujeme, o co šlo, a kdo byl druhým účastníkem incidentu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Taxikáři již dvakrát protestovali na letišti v Ruzyni, aby upozornili na porušování zákonů ze strany společnosti Uber. Vadí jim především to, že společnosti jako Uber podle nich vykonávají přepravu osob bez patřičných oprávnění, auta nejsou vybavena taxametrem a mnohdy tyto firmy údajně neplatí daně a nejsou registrovány k DPH. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikáři zaútočili na řidiče UberuVideo: Čtenář Novinek

Minulý čtvrtek taxikáři zaútočili na řidiče Uberu. Napadli ho slovně a jeden z nich mu rozbil čelní sklo. Auto mu také polepili nápisy Ilegální transport. Nejagresivnějšího z nich policisté zadrželi a podezřívají ho z trestného činu poškození cizí věci. [celá zpráva]

Služba Uber je alternativou taxi. Lidé si přes aplikaci v mobilním telefonu mohou zavolat řidiče, který je odveze na požadovanou adresu. Klient pak zaplatí za čas strávený na cestě a ujeté kilometry. Řidiči společnosti jezdí buď pro společnost, nebo jako živnostníci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám