Hlavní obsah

Motorkář ujížděl policii rychlostí až 200 km/h. Zastavila ho slepá ulice a pistole

Novinky, kčt
Jičínsko

Devětačtyřicetiletý řidič motocyklu v neděli večer na Královéhradecku začal ujíždět policejní hlídce, která ho kvůli nečitelné registrační značce chtěla zkontrolovat. Obcemi projížděl chvílemi rychlostí až 200 km/h. Policisté ho dostihli ve slepé ulici, motocyklista sesedl až pod hrozbou namířené střelné zbraně. O incidentu informoval policejní mluvčí Aleš Brendl.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář ujížděl až 200 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorkář jel v neděli okolo půl šesté večer ve směru od Šárovcovy Lhoty do Svatojánského Újezdu. „Motorkář během jízdy rovněž nerespektoval policejní výzvy k zastavení, překračoval stanovenou rychlost a v neposlední řadě nebezpečně předjížděl na úsecích, kde je to dopravním značením zakázáno,” sdělil Brendl.

V obci Vojice řidič zřejmě nedopatřením vjel do slepé ulice, kde ho policisté dostihli. Jako donucovací prostředek použil jeden z nich namířenou střelnou zbraň.

Policisté zjistili, že motocykl má kromě nečitelné registrační značky také neplatnou technickou prohlídku. Motorkář svou jízdou navíc vážně ohrožoval životy a zdraví ostatních účastníků provozu.

Celou sérii spáchaných přestupků nyní policie prošetřuje. Muži hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta, případně i zákaz řízení motorových vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám