Hlavní obsah

Dálnice D1 u Brna se uzavřela kvůli stovkám litrů vyteklé nafty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálnice D1 na 176. kilometru u Ostrovačic na Brněnsku ve směru na Brno se ve středu večer uzavřela kvůli stovkám litrů nafty, které vytekly z proražené nádrže kamiónu. Uvedl to mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Řidiči sjíždějí na exitu 168 u Domašova, zpět se vracejí na exitu 178 u Ostrovačic. Kolony se vzhledem k nízkému provozu netvoří.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči na D1 odstraňují naftu vyteklou z kamiónu

Článek

Dálnice byla uzavřena krátce před 20:00, hasiči původně očekávali její otevření asi za dvě hodiny. Úklid se však protáhl, podle webu dopravní policie se má provoz v uzavřeném úseku obnovit ve čtvrtek kolem 01:00.

Z proražené nádrže kamionu vyteklo na 400 metrech komunikace podle Mikošky asi 650 litrů nafty. Hasiči ji zasypali sorbentem.

„V nádrži zůstalo ještě asi 50 litrů nafty, které jsme odčerpalo,“ uvedl mluvčí. Doplnil, že nafta se mimo dálnici nedostala, nehoda proto zůstala bez ekologických následků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám