Hlavní obsah

Případ Poláka, který v letadle hrozil bombou, policie odložila. Muž byl nepříčetný

Praha

Případ 68letého Poláka, který v prosinci vyhrožoval odpálením bomby na palubě letadla, policie odložila. Muž byl nepříčetný. Na dotaz Novinek to v pondělí řekl mluvčí policie Tomáš Hulan. Polák hrozil bombou v boeingu mířícím z Kanárských ostrovů do Varšavy, stroj kvůli tomu nouzově přistál v Praze. Nikomu ze 168 cestujících se nic nestalo, policie muže zneškodnila hned po přistání.

Foto: David W Cerny, Reuters

Záchranky před pražským letištěm

Článek

„Prošetřování tohoto případu kriminalisté ukončili odložením, neboť znalecké posudky určily, že dotyčný nebyl v době skutku za své jednání trestně odpovědný,“ konstatoval Hulan bez dalších podrobností.

Se závěrem policie se ztotožnil i státní zástupce a případ tak byl uzavřen.

Muž byl již před časem vydán do Polska. Zda bude muset ve své vlasti podstoupit léčbu, či se jeho činem budou zabývat tamní úřady, mluvčí policie nevěděl.

Tvrdil, že naslouchal bohu 

Letadlo v Ruzyni nouzově přistálo loni 30. prosince večer. Muž nechtěl spolupracovat a své jednání obhajoval nasloucháním bohu. Podle svědků chtěl také mluvit s posádkou a kapitánem letadla. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli muži hrozícímu bombou vyjely na letiště desítky záchranářůVideo: Novinky

Polák cestoval s manželkou, která uvedla, že její muž už několik dní předtím a v minulosti nebyl psychicky v pořádku a choval se v poslední době velmi nestandardně.

Po zadržení následovalo psychiatrické vyšetření, které ukázalo, že muž byl nepříčetný. V opačném případě by mu hrozilo až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám