Hlavní obsah

Černý pasažér v Ostravě ohrožoval revizory pistolí

– Ostrava
Právo, plk

Plynovou pistolí ohrožoval v úterý černý pasažér revizory na autobusové lince 39 v Ostravě-Hrabůvce. Jedná se v krátké době už o druhou podobnou událost, tentokrát však podle Dopravního podniku Ostrava (DPO) útočník skutečně vystřelil. Nikdo nebyl zraněn. Cestující podle mluvčí DPO Karolíny Ryckové nebyli v ohrožení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál před osmou hodinou ráno na zastávce Benzina na Místecké ulici.

„Revizoři při jízdě chytili pasažéra bez platného dokladu pro jízdu. Poté, co provedli veškeré úkony k zaevidování této jízdy bez platného dokladu, tak došlo k vytažení plynové pistole,“ popsal událost policejní mluvčí Richard Palát.

Pistolí ohrožoval černý pasažér ostravské revizory i před týdnem. „Tentokrát však útočník skutečně vystřelil z plynové pistole,” uvedl dopravní podnik v tiskové zprávě. Kam údajná rána mířila, DPO nespecifikoval.

Policie útok popsala tak, že muž revizory „ohrožoval zbraní”, ti proti němu použili „slzotvorný prostředek” a došlo „k fyzickému kontaktu, po kterém pachatel upadl na zem”. Toho revizoři využili a utekli do bezpečí.

„Pachatel z místa následně utekl,” doplnil Palát. Po muži policie pátrá, případ prověřuje jako trestný čin výtržnictví.

Podruhé za týden

V ostravské MHD se jedná za týden už o druhý podobný útok. Ten první se odehrál 21. února v Ostravě-Zábřehu. [celá zpráva]

„Dosud u nás nikdy k napadení revizora střenou zbraní nedošlo, a teď se seběhly dva v řádu týdne,“ poznamenal ředitel DPO Daniel Morys s tím, že podnik si uvědomujeme potřebu poskytnout zaměstnancům co největší podporu.

„Bezpečnost v provozu MHD je naší hlavní prioritou,“ prohlásil Morys.

Dodal, že DPO poskytuje zaměstnancům na pozici přepravní kontroly kurzy sebeobrany a psychologický trénink. A ti, kdo o to mají zájem, dostávají na obranu i pepřové spreje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám