Hlavní obsah

Hasiči se v Praze rozloučili se svým tragicky zesnulým kolegou

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, kl

Hasičský záchranný sbor se ve čtvrtek dopoledne rozloučil s tragicky zesnulým pražským hasičem Janem Odermattem, který se smrtelně zranil minulý týden při požáru ve Zvoli. Na jeho počest se rozezněly sirény v Praze a Středočeském kraji.

Pohřeb zesnulého hasiče Jana OdermattaVideo: Novinky

 
Článek

Pohřeb se konal v obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích od desíti hodin dopoledne s hasičskými poctami. Obřadu se zúčastnil ředitel pražských hasičů Roman Hlinovský, generální ředitel hasičského záchranného sboru Drahoslav Ryba, ale i ministr vnitra Milan Chovanec. Kromě rodiny přišly na pohřeb desítky smutečních hostů nejen z řad kolegů a kamarádů zemřelého.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohřeb hasiče Jana Odermatta, který zahynul při zásahu hasičů ve Zvoli u Prahy.

Jan Odermatt nastoupil k pražskému sboru v roce 1993 jako hasič. Celou dobu sloužil na hasičské stanici Radotín ve směně B. Po absolvování specializačních kurzů se stal technikem chemické služby.

Velitel čety Tomáš Havlík o Janu OdermattoviVideo: Novinky

„Byl to jeden z mých blízkých kamarádů. Sloužili jsme spolu asi 13 let. Byl to jeden z nejzkušenějších hasičů. Sázel jsem na něj, byl moje číslo jedna. Bral jsem ho na ty těžší případy, byl na něj absolutní spoleh,“ řekl Novinkám velitel čety hasičů v Radotíně Tomáš Havlík.

Vařil pro kolegy

„Jeho nejoblíbenější místo na stanici byla kuchyně. Vařil pro nás, byl to takový náš kuchař. My jsme rodina – hasiči –, prožíváme to velmi těžko,“ doplnil Havlík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohřeb hasiče Jana Odermatta

Sirény k uctění piety houkaly naposledy 5. března 2015 na památku osmi lidí, které zastřelil útočník v restauraci v Uherském Brodě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohřeb hasiče Jana Odermatta

Požár ve Zvoli likvidovali hasiči minulý týden 36 hodin, kromě hasiče při něm zemřel také zaměstnanec lakovny. Jedna pracovnice byla zraněna. Příčiny požáru zatím nejsou známy, škoda byla vyčíslena na 100 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Hasič zraněný u požáru ve Zvoli zemřel

Jeden z pražských hasičů, který v úterý zasahoval u požáru lakovny ve Zvoli u Prahy, ve středu navečer na následky svého zranění zemřel, sdělila Novinkám...

Výběr článků

Načítám