Hlavní obsah

Auto na D10 narazilo do stromu a začalo hořet, jeden mrtvý

Aktualizováno

Tragická nehoda uzavřela v pondělí ráno dálnici D10 u Předměřic nad Jizerou. Auto tam narazilo do stromu a začalo hořet, jeden člověk zemřel. Uzavřená byla také dálnice D8 u hranic s Německem kvůli nehodě na německé straně.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na D10Video: Novinky

 
Článek

Kolize na dálnici D10 se stala před půl devátou na 22. kilometru ve směru na Turnov.

„Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému, hasiči uhasili hořící auto,” řekla mluvčí policie Lucie Nováková.

Foto: HZS Středočeského kraje

Havarované auto na D10

„Při příjezdu první jednotky bylo vozidlo v plamenech, kolemjedoucí řidiči se ho snažili hasit. Uvnitř poté našli jednu mrtvou osobu, kterou vyprostili pomocí hydraulického nářadí,” řekl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarované auto na D10

Policie požádala o pomoc při vyšetřování nehody. „Žádáme svědky, kteří viděli průběh vzniku dopravní nehody, aby se obrátili na linku 158 nebo na telefon 702 207 848, a pomohli tak k objasnění příčin kolize,” uvedla Nováková.

Uzavřená byla v pondělí dopoledne také dálnice D8, a to kvůli nehodě na německé straně. Poté se zhruba na půl hodiny uzavřely tunely Libouchec a Panenská před hranicemi v obou směrech kvůli nutné údržbě.

V současné době je provoz v tunelech sveden vždy pouze do jedné tunelové trouby. Nehody řešila policie i na české straně dálnice. Trasa od Českého středohoří po hranice je podle silničářů protažena, v levém pruhu mohou být zbytky sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám