Hlavní obsah

Policie pátrá po podezřelém, měl napadnout dívku ve stanici metra A

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté pátrají po muži, který je podezřelý z napadení dívky v metru. Neznámý pachatel si ji krátce před půlnocí vyhlédl ve stanici Motol na trase A. Incident se stal v dubnu, policie o něm však informovala až v úterý.

Policisté hledají muže, který je podezřelý z napadení dívky v metru (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

Dívka nastoupila do metra a hned za ní i muž, čehož si zřejmě všimla a přemístila se do jiného vagónu. Pachatel ji ale následoval, takže přestoupila ještě několikrát. Muž nakonec zaútočil v prvním vagónu potom, co se zavřely dveře.

„Poškozená nakonec skončila v prvním vagónu a ihned, co se zavřely dveře, došlo k útoku. Muž se na ni vrhl a povalil ji na zem. Na zemi pak došlo k zápasu, přičemž poškozená křičela o pomoc,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Pachatel se zalekl až ve chvíli, kdy strojvedoucí, který slyšel křik, otevřel dveře kabiny, kde se dívka schovala. Na následující stanici Petřiny muž utekl.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po muži, který napadl dívku v metru.

„Celý případ je v tuto chvíli prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění ve stadiu pokusu. V případě odsouzení za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ řekl Daněk.

Na kamerovém systému je muž zaznamenám před nástupem do metra až na Nádraží Veleslavín, kde přesedl na autobus 119 a zmizel. Policie po pachateli pátrá a jakékoliv informace o něm přijme na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám