Hlavní obsah

Na Plzeňsku se zřítil vrtulník

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Mezi Kaznějovem a Rybnicí na severním Plzeňsku se v úterý odpoledne zřítil vrtulník. Podle prvních informací na místě zemřeli dva muži ve věku 55 a 43 let, uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

trosky vrtulníku, který se zřítil mezi Kaznějovem a Rybnicí na severním Plzeňsku.

Článek

"Poranění byla devastující," řekl Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Mezi Kaznějovem a Rybnicí na severním Plzeňsku se zřítil vrtulník.

Nehoda se stala kolem 15:30, stroj dopadl asi 300 metrů od Rybnice. Pád potvrdili také hasiči.

Nad místem nehody létá policejní vrtulník a pořizuje dokumentaci ze vzduchu, potvrdila policejní mluvčí Martina Korandová. Policisté při vyšetřování příčin a okolností nehody spolupracují s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Podle starosty Rybnice Tomáše Kozla havaroval zřejmě menší soukromý vrtulník na posekaném poli nedaleko areálu firmy Best. "Na místě jsou hasiči a policie, která místo zapáskovala a nepouští tam," řekl. Nebylo vidět, že by z místa nehody stoupal kouř, dodal.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Havárii nepřežili dva lidé.

Mluvčí hasičů Pavla Jakoubková doplnila, že na místo vyjeli hasiči z Plas a dobrovolní hasiči z okolních obcí. Stroj po nehodě nehořel.

"Na místo nyní míří odborníci na vyšetřování leteckých nehod, kteří si místo převezmou. My budeme zajišťovat okolí a vyčkávat na pokyny vyšetřovatelů," řekla.

Nehoda se stala nedaleko letiště v Plasích. Podle jednoho z členů aeroklubu tam odtud startoval soukromý čtyřmístný vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám