Hlavní obsah

Janoušek má na dva měsíce ze zdravotních důvodů přerušený trest

Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek má od středy ze zdravotních důvodů na dva měsíce přerušený výkon trestu vězení, sdělila bez dalších podrobností Dana Krejčířová, mluvčí věznice Brno-Bohunice. Česká televize k tomu uvedla, že Janoušek podstoupil nedávno operaci a nyní se potýká s komplikacemi.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek

Článek

O přerušení trestu ze zdravotních důvodů požádal již třikrát, naposledy zhruba v polovině února. U Krajského soudu v Brně uspěl až nyní. Lobbista si odpykává 4,5 roku vězení za to, že opilý srazil autem a vážně zranil ženu.

Trest mu na 30 dní nejprve přerušil ředitel věznice v Bohunicích Dušan Gáč, protože vězeňští lékaři nebyli schopni odsouzenému poskytnout náležitou zdravotní péči. Krajský soud v Brně jeho rozhodnutí potvrdil a trest podle České televize přerušil na dva měsíce, jak mu umožňuje zákon.

Janoušek srazil v roce 2012 v Praze řidičku, když s ním chtěla řešit jejich dopravní nehodu, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku. Do vězení nastoupil v listopadu 2014. Proti rozsudku podal ústavní stížnost.

Související téma:

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Reklama

Související články

Janoušek se dostal z vězení kvůli operaci

Lobbista Roman Janoušek opustil na nějaký čas vězeňskou celu kvůli operaci, deníku Právo to v pondělí řekla mluvčí věznice v Brně-Bohunicích Dana Krejčířová....

Výběr článků

Načítám