Hlavní obsah

Podnikatel Savov se brání vydání do ČR neveřejnými dokumenty žalobců

Právo, bja

Podnikatel František Savov, který se již dva roky ukrývá ve Velké Británii a brání se vydání ke stíhání do České republiky, předložil tamnímu soudu interní dokumenty z českého státního zastupitelství. Informovaly o tom ve středu Hospodářské noviny.

Foto: Archiv Františka Savova

František Savov

Článek

Majitel vydavatelství Mladá fronta je u nás podezřelý, že připravil stát na daních o 648 miliónů korun.  Materiály, které doposud nezjištěným způsobem Savov získal, pocházejí z pražského městského a pražského vrchního státního zastupitelství.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Potvrdila to vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová s tím, že k nim Savov neměl mít přístup. Dokumenty údajně dokazují, že vyšetřování v Česku potrvá ještě několik měsíců a Savov by tak byl zbytečně držen ve vazbě.

Experti totiž musí podle deníku rozklíčovat velké množství dat v zabavených počítačích. Mluvčí Savova Jan Hrubeš ovšem tvrdí, že uprchlý podnikatel se k nim dostal legální cestou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám