Hlavní obsah

Řidič srazil v Karviné sedmiletou dívku a ujel

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Případ bezohledného řidiče, který na silnici srazil malé dítě a z místa nehody ujel, prověřují kriminalisté v Karviné. Dívka naštěstí utrpěla jen lehké zranění. Řidiči v případě dopadení hrozí za neposkytnutí pomoci daleko vyšší trest, než by mu hrozil za pouhé ublížení na zdraví, kdyby zastavil a dívce pomohl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

O nehodě, která se stala v sobotu odpoledne mimo přechod pro chodce, informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

„Nezjištěné vozidlo jelo po ulici Haškova ve směru jízdy od ulice Kosmonautů ke křižovatce s ulicí Horova. Křižovatku řidič projel v přímém směru a pokračoval v jízdě směrem k ulici V Aleji. Poblíž prodejny potravin Enapo mu vběhla do jízdní dráhy sedmiletá dívka. Po střetu s vozidlem dívenka upadla na silnici, ale řidič nezastavil a z místa ujel, aniž by dítěti poskytl pomoc,“ popsala mluvčí policie průběh nehody.

„Máme za to, že vzhledem k frekventovanému a hustě obydlenému místu mohl střet někdo vidět a může nám pomoci najít neznámé vozidlo. Jakékoli informace k vozidlu svědci mohou volat na bezplatnou linku 158,“ dodala mluvčí.

Řidiči hrozí za neposkytnutí pomoci až pět let za mřížemi, a navíc pochopitelně i odebrání řidičského oprávnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám