Hlavní obsah

Agresivní řidič v Ostravě napadl cyklistu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý řidič napadl před pár dny v Ostravě devětašedesátiletého cyklistu. Nejprve ho zablokoval a pak shodil z kola. Senior se při pádu zranil. Útok se stal minulou sobotu, policie pátrá po řidiči i po svědcích, kteří se 24. října kolem 13. hodina pohybovali v Paskovské ulici v Ostravě-Hrabové před restaurací Na Vyhlídce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zatím neznámý řidič osobního vozu se nejprve snažil zabránit cyklistovi v jízdě. Zprvu na sebe oba pokřikovali, následně se snažil řidič cyklistu zablokovat,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Šofér nakonec donutil muže na kole zastavit u restaurace. „Neznámý řidič pak cyklistu při sesedání uchopil a povalil i s jízdním kolem. Nakonec z místa po incidentu odjel,“ informovala s tím, že starší muž utrpěl zranění, doba léčení nebyla dosud stanovena. Při útoku poškodil řidič i kolo.

Policisté už zahájili úkony trestního řízení kvůli ublížení na zdraví a výtržnictví a pátrají po svědcích, kteří by jim při vyšetřování pomohli. „V době skutku se měl poblíž nacházet muž, ve vozidle s řidičem měl také cestovat další muž,“ nastínila Holčáková a dodala, že svědci, kteří mohou k případu uvést jakékoli informace, aby kontaktovali linku 158 nebo obvodní oddělení Ostrava-Hrabůvka na čísle 974 728 401.

Policejní mluvčí upozornila, že to letos není poprvé, kdy se některý z řidičů, chodců či cyklistů v Ostravě projevil agresivně. „Způsoby spáchání činů byly rozličné, od verbálních ataků až po fyzické útoky. V rukou útočících osob se ocitla sekera i pálka. Motivem k útokům byly zpravidla odlišné názory na způsob řízení vozidel, případně pohyb po silnicích,“ objasnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám