Hlavní obsah

V hořícím rodinném domě u Sokolova zůstala žena

Právo, vor
Karlovy Vary

V podkrovním pokoji hořícího rodinného domu v Rychnově na Sokolovsku našli hasiči v úterý v poledne tělo mrtvé ženy. Ještě předtím se jim podařilo zachránit z hořícího domu muže.

Foto: HZZ KK

Zásah hasičů v rodinném domě v Rychnově u Sokolova

Článek

„Požár zničil celé patro rodinného domu. V jednom z pokojů zasažených ohněm hasiči našli tělo ženy, které už nemohli pomoct,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. K požáru vyjížděli hasiči ze tří jednotek v úterý před polednem.

„V době jejich příjezdu vycházel ze všech oken horního patra domu hustý kouř, v jednom z oken stál muž, kterému kouř a plameny odřízly únikovou cestu. Hasiči muže zachránili s použitím žebříku a na místo zavolali záchrannou službu,“ popisoval mluvčí hasičů.

Foto: HZZ KK

Zásah hasičů v rodinném domě v Rychnově u Sokolova

Od muže se zároveň dozvěděli, že uvnitř domu by měla být ještě jedna žena. „Průzkumem všech místností našli hasiči v podkrovním pokoji tělo ženy bez známek života,“ konstatoval Kasal.

Požár dostali hasiči pod kontrolu po zhruba jedné hodině zásahu. „Museli rozebrat i část podlahy a střechy, aby našli všechna skrytá ohniska. Zásah byl náročný kvůli nutnému použití většího množství dýchací techniky, prostor celého domu byl silně zakouřený, což velmi ztěžovalo pohyb po objektu,“ poznamenal mluvčí.

Podle prvních odhadů přesáhla škoda způsobená požárem částku 200 tisíc korun. „Příčina je podle vyšetřovatele požárů zatím v šetření,“ uzavřel Kasal.

Reklama

Výběr článků

Načítám