Hlavní obsah

Dahlgren si v Česku stěžuje na vazbu

– Brno
Právo, pko

Američan Kevin Dahlgren, který podle vyšetřovatelů vyvraždil před dvěma lety v Brně-Ivanovicích čtyřčlennou rodinu, si stěžuje na vazbu. Za mřížemi brněnské vazební věznice skončil před měsícem poté, co jej USA vydaly do České republiky k trestnímu stíhání. Stížností se bude zabývat krajský soud, kam v pátek doputovala.

Kevin Dahlgren loni v létě přicestoval do Prahy, USA ho vydaly do ČRVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Dahlgrena vzal do vazby soudce Městského soudu v Brně Michal Kabelík, který jednoznačně odmítl návrh Američanova advokáta Richarda Špíška na peněžitou kauci. Krajský soud by nyní mohl o stížnosti rozhodnout do dvou týdnů, téměř s jistotou lze ale dopředu říci, že Dahlgrenovu návrhu, aby byl stíhán na svobodě, nevyhoví.

Američana zatím ve vazbě zkoumají znalci, kteří by měli zjistit, jestli náhodou netrpí duševní nemocí. Vyšetřovatelé se také snaží zjistit, jaký byl motiv brutální vraždy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle spisu totiž muž chladnokrevně zavraždil svou sestřenici, jejího manžela a dva syny, které postupně zabíjel tak, jak přicházeli domů. Jejich těla pak měl odtáhnout do garáže a následně měl založit požár, kterým se snažil čin maskovat. Po útoku na nic nečekal a odjel do Vídně, kde nasedl na letadlo do USA. Po příletu ho ale zadržela FBI.

I v USA byl ve vazbě, než jej Spojené státy vydaly do ČR.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám