Hlavní obsah

Američana podezřelého z vraždy čtyř lidí v Brně chytili ve Washingtonu

Právo, Novinky, ok, mh
Brno
Aktualizováno

Americká policie zadržela ve čtvrtek večer SELČ na letišti ve Washingtonu 20letého Američana Kevina Dahlgrena podezřelého z čtyřnásobné vraždy v Brně. Kriminalisté po mladíkovi pátrali od středečního večera. Muž byl už obviněn z vraždy.

Jihomoravská policie ke čtyřnásobné vraždě v Brně Video: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil na tiskovém brífinku uvedl, že policisté dostali informaci, že hledaný mladík je v letadle na cestě do Ameriky již ve čtvrtek dopoledne. „Nemohli jsme tu informaci zveřejnit, protože existovala obava, že by si to v letadle přečetl a mohl způsobit další neštěstí,“ řekl Tržil s tím, že posádka letadla byla informována.

Kevin Dahlgren do letadla nastoupil ve Vídni, kam odjel ihned po vraždě. Policisté spolupracovali nejen s rakouskými kolegy, ale také s členem FBI v Praze. Informováno bylo ministerstvo spravedlnosti, které provádí kroky k vydání pachatele.

Lidé v brněnské čtvrti Ivanovice mají strachVideo: Miroslav Homola, Právo

USA vždy vydávají své občany pro vykonání spravedlnosti do států, kde trestný čin spáchali. Pokud americká strana uzná, že je dostatek indicií, že trestný čin spáchal, bude vydán a souzen v ČR. Policie musí americkým úřadům předat důkazy do 60 dnů, aby mohl být vydán. Hrozí mu 15 až 20 let nebo výjimečný trest, až doživotí.

"Kevin Dahlgren byl americkými orgány zatčen a vzat do předběžné vazby pro účely extradičního řízení. Žádost o předběžnou vazbu ministerstvo podalo na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu a žádosti o zajištění předběžné vazby jmenovaného, které obdrželo od Městského soudu v Brně ve čtvrtek odpoledne," uvedlo ministerstvo na svých webových stránkách.

Nevraždil v afektu

„Oběti byly zavražděny postupně, tudíž se zřejmě nejedná o vraždu v afektu,“ řekl šéf vyšetřovacího týmu Antonín Hrdlička, který se jinak k podrobnostem o způsobu, jakým oběti zemřely, nechtěl vyjadřovat. Z jeho vyjádření ovšem vyplývá, že se jednotlivé vraždy odehrály s určitým časovým odstupem a že si tedy pachatel na své oběti počkal.

Foto: Facebook

Hledaný Kevin Dahlgren

Brutální čtyřnásobná vražda se stala ve středu večer v rodinném domě v Zatloukalově ulici v Brně-Ivanovicích. Motiv vražd není znám.

Kevin Dahlgren, původem z Kalifornie, podle dostupných informací přijel do České republiky asi před třemi týdny a chtěl zde začít nový život. Na Facebooku hledal zájemce o výuku angličtiny.

V domě zemřela učitelka, její manžel a dva synové. Podle sousedů to byla normální rodina, se kterou nebyly problémy. Podezřelý Američan u nich zřejmě přechodně bydlel.

Reklama

Výběr článků

Načítám