Hlavní obsah

Po střelbě v Buštěhradu jeden vážně raněný, policisté dopadli podezřelého

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buštěhrad

Středočeská kriminálka vyšetřuje od nedělního večera střelbu v Buštěhradu na Kladensku. Jeden muž byl vážně zraněn, pětapadesátiletého pachatele dopadla po dvou hodinách zásahová jednotka.

BEZ KOMENTÁŘE: Po střelbě u Kladna jeden vážně zraněnýVideo: Novinky

 
Článek

Oznámení o střelbě přijali policisté na tísňové lince okolo půl desáté večer. Volající navíc narazil na postřeleného kamaráda. Na místo ihned vyrazily nejbližší policejní hlídky, které jsou mimo jiné vybaveny samopaly. Policisté v neprůstřelných vestách začali okamžitě prohledávat celý dům, ve kterém se případ odehrál.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zasaženého muže převezli záchranáři s vážným zraněním do motolské nemocnice v Praze. Podle informací Novinek byl postřelen do hrudníku.

Foto: Novinky

Podezřelý ze střelby v Buštěhradu

„Podle prvotních informací, které se nám podařilo získat, měl pachatel z místa odjet v osobním voze. Na místo jsme povolali zásahovou jednotku, která se zapojila do pátrání po pachateli i po vozidle,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová s tím, že policisté měli k dispozici jen hrubý popis pachatele.

Podezřelého zadrželi opilého

Zhruba po dvou hodinách zadrželi podezřelého pětapadesátiletého muže policisté ze zásahové jednotky jen kilometr od místa činu. Při zadržení nekladl odpor. Kriminalisté ho pak převezli do Kladna k výslechu. Podle informací redakce Novinek byl muž v době zadržení opilý. S největší pravděpodobností byl opilý i ve chvíli, kdy střílel.

Jak se podařilo Novinkám zjistit, pachatel žil v přízemí domu, ve kterém se drama odehrálo. Postřelený muž žil se svým kolegou v prvním patře. Co přesně se mezi pachatelem a obětí stalo, zatím není zcela jasné. Celou věcí se zabývají krajští kriminalisté. Ti také budou muset stanovit právní kvalifikaci případu. „Kvalifikaci případu budeme znát až po nezbytných úkonech, které nyní kriminalisté se zadrženým mužem provádějí,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám