Hlavní obsah

Potřebuje zkušenosti, řekl hlídce chlapec, který opil mladšího bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik opilých dětí našli během posledních dnů pražští strážníci. Kromě pěti nezletilých dívek také chlapce, kterému podával alkohol jeho bratr, aby ho vyškolil a zprostředkoval mu tak zkušenosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na dva bratry narazila hlídka strážníků v sobotu odpoledne na Parukářce. Devatenáctiletý tam zaučoval svého nezletilého sourozence.

„Starší z nich hlídce řekl, že mladšímu bratrovi podal alkohol, protože je nutné, aby měl zkušenosti a nestalo se, že by se někde opil s kamarády. Mladší nezletilý muž strážníkům také řekl, že to není poprvé, co se starším bratrem popíjí,“ popsal v úterý mluvčí strážníků Jan Čihák.

Chlapci následně hlídka naměřila 1,1 promile alkoholu v dechu. Jeho vykutálený bratr se pokusil o útěk, hlídka ovšem byla rychlejší a mladík byl předán policii pro podezření z trestného činu.

Pět nezletilých dívek pak objevila jiná hlídka v Bobkově ulici. Strážníci jim naměřili od 0,35 do 0,75 promile alkoholu v dechu. Rekordmanem byl hoch přistižený na Černém Mostě. Nadýchal 2,2 promile alkoholu.

Jednotlivé případy budou dále řešit úředníci sociálního odboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám