Hlavní obsah

Potřebuje zkušenosti, řekl hlídce chlapec, který opil mladšího bratra

Praha

Několik opilých dětí našli během posledních dnů pražští strážníci. Kromě pěti nezletilých dívek také chlapce, kterému podával alkohol jeho bratr, aby ho vyškolil a zprostředkoval mu tak zkušenosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na dva bratry narazila hlídka strážníků v sobotu odpoledne na Parukářce. Devatenáctiletý tam zaučoval svého nezletilého sourozence.

„Starší z nich hlídce řekl, že mladšímu bratrovi podal alkohol, protože je nutné, aby měl zkušenosti a nestalo se, že by se někde opil s kamarády. Mladší nezletilý muž strážníkům také řekl, že to není poprvé, co se starším bratrem popíjí,“ popsal v úterý mluvčí strážníků Jan Čihák.

Chlapci následně hlídka naměřila 1,1 promile alkoholu v dechu. Jeho vykutálený bratr se pokusil o útěk, hlídka ovšem byla rychlejší a mladík byl předán policii pro podezření z trestného činu.

Pět nezletilých dívek pak objevila jiná hlídka v Bobkově ulici. Strážníci jim naměřili od 0,35 do 0,75 promile alkoholu v dechu. Rekordmanem byl hoch přistižený na Černém Mostě. Nadýchal 2,2 promile alkoholu.

Jednotlivé případy budou dále řešit úředníci sociálního odboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám