Hlavní obsah

Soud projedná útok na zpěváka Hrůzu. Při incidentu padly jen dvě rány

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ostře sledovaný proces se dvěma mladíky, kteří loni v červenci napadli na Stodolní ulici v Ostravě populárního zpěváka Michala Hrůzu, začne v úterý před Krajským soudem v Ostravě. Obžaloba, kterou soud projedná, se přitom poněkud liší od obrazu, který se kolem události dosud vytvořil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Hrůza

Článek

Jak vyšlo najevo při vyšetřování, nešlo o brutální útok, ale pouze o jednu facku a jednu ránu pěstí, po které zpěvák upadl hlavou na zem a udeřil se tak nešťastně, že utrpěl vážné poranění mozku.

Nikolasi Agoratsiosovi hrozí trest maximálně na čtyři roky, druhý útočník Patrik Kaifáš může ale dostat až dvanáct let vězení.

Z obžaloby vyplývá, že Michal Hrůza, který se vyskytl v nepravý čas na nepravém místě, se snažil přivolat hlídku policie, protože dva opilí mladíci se na ulici prali a obtěžovali další kolemjdoucí. To mladíky natolik rozzlobilo, že Agoratsios udeřil Michala Hrůzu do obličeje otevřenou dlaní.

Zpěvák po úderu zůstal stát a pouze poodstoupil. Pak opět pohrozil přivoláním policie, načež druhý mladík, Patrik Kaifáš, k němu přistoupil, jednou rukou ho přidržel za oděv a druhou rukou sevřenou v pěst ho udeřil do obličeje.

„V důsledku toho poškozený upadl zády na chodník a byla mu způsobena těžká zranění,“ stojí v obžalobě. Útočníci pak z místa činu utekli.

Začal znovu koncertovat

Michal Hrůza po útoku utrpěl mimo jiné vážné poranění hlavy, kvůli úrazu byl v umělém spánku a podstoupil i náročnou operaci. Ze svých zranění se zotavuje dodnes a v posledních týdnech dokonce začal znovu koncertovat.

Zpěvák ostravský proces sledovat nebude, státní zástupce ani nepožadoval jeho výslech. Byl by totiž úplně zbytečný – podle svých slov si na incident vůbec nepamatuje.

Pokud se během hlavního líčení nestane nic mimořádného a obhajoba nebude žádat výslech zpěváka nebo další znalecké posudky, mohl by být ještě v průběhu týdne vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám