Hlavní obsah

Nehoda eskalátorů v metru nebyla trestným činem, rozhodla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nehoda eskalátorů metra na stanici Můstek nebyla podle pražských policistů trestným činem. Eskalátor se loni v listopadu nečekaně rozjel do protisměru. Cestující, kteří na něm stáli, popadali a zranili se. Policie případ odložila s tím, že událost zapříčinila technická závada, uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vchod do stanice dopravní podnik po nehodě uzavřel.

Článek

Nehoda se stala 27. listopadu na pojízdných schodech vedoucích na Jungmannovo náměstí. Záchranná služba tehdy uvedla, že po náhlé změně směru někteří cestující spadli a zavalili tři ženy stojící pod nimi. Ženy utrpěly zhmožděniny zejména hrudníku a končetin. Všechny skončily v nemocnici. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté u eskalátorů v metruVideo: Novinky

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie kauzu prověřovala jako možné obecné ohrožení. Na jednotlivé součástky eskalátoru si nechala vypracovat znalecké posudky.

Podle výsledku posudků mohla kauzu dál šetřit jako obecné ohrožení, nebo ji například překvalifikovat na ublížení na zdraví. Expertizy ale prokázaly pouze technickou závadu, a proto policisté případ odložili.

Závada v převodovce

Pražský dopravní podnik porouchané jezdící schody znovu zprovoznil 10. ledna. U eskalátoru repasoval pohonnou jednotku, vyměnil vadné díly a provedl zátěžové testy.

Ředitel podniku Jaroslav Ďuriš poté sdělil, že opakování podobné situace může nyní vyloučit. Podle výrobce, firmy KONE, vznikla závada v převodovce, kterou jí dodává subdodavatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám