Hlavní obsah

Seniorovi se zalíbilo auto s klíči ve dveřích, ukradl ho před očima majitele

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Kuriózní krádež, kuriózní honička a neméně kuriózní pachatel. Ve čtvrtek před polednem sledoval majitel vozu Fiat Brava přímý přenos krádeže svého auta. Auto i se zlodějem o pár metrů dál dostihl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Majitel vozu pracoval s kolegy na ulici U Stadiónu v Břeclavi. Auto měl pár kroků od sebe, a tak jej nezamkl. Bohužel poté, co si z auta odnášel nějaké věci, nechal klíče od vozu ve dveřích spolujezdce. Netušil, že navzdory jeho blízkosti může pohled na klíče oslovit zloděje.

„Majitel najednou uviděl, že se fiat rozjel a mizí směrem ke křižovatce. Spolu s kolegou se rozběhli a snažili se vozidlo dohonit. To se jim podařilo až ve chvíli, kdy zloděj musel zastavit za dalšími auty na semaforu,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na zloděje křičeli, aby vylezl z auta, což ten ale neměl v plánu. Než se mu podařilo po rozsvícení zeleného světla s autem zmizet, stačil jeden z pronásledujících nasednout na zadní sedadlo auta. Zmařil tak zloději možnost zmizet i s kořistí, a ten raději vůz opustil a dal se na útěk směrem do centra města. Marně.

Auto poškodil 

Dění přitáhlo tolik pozornosti, že prchajícího pomohli polapit náhodní chodci a zadrželi jej do chvíle, než na místo dorazila přivolaná hlídka. Přitom si jej mohl dobře prohlédnout i majitel vozu. S překvapením zjistil, že mu auto chtěl vzít devětašedesátiletý muž.

„Nebyl to žádný zkušený zlodějíček, ale důchodce, který procházel kolem auta, a to se mu velmi zalíbilo. Když zahlédl klíče ve dveřích, chopil se příležitosti a chtěl se s autem projet Břeclaví,“ dodala policejní mluvčí.

Svezení si neužil, zato si dosyta užije vysvětlování. Bude se zpovídat z neoprávněného užívání cizí věci. Na krádež bude vzpomínat i majitel, který si musí zajistit opravu auta. I při krátkém svezení důchodce stačil najet na vysoký obrubník, přičemž poškodil spodní práh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám