Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku našli mrtvého muže, podezřelá dvojice skončila na záchytce

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Možná první případ vraždy v roce 2015 vyšetřují moravskoslezští kriminalisté. Prověřují smrt 58letého muže ve Frýdku-Místku. V souvislosti s jeho úmrtím v noci na pondělí byli zadrženi jeho dva spolubydlící 60letá žena a o rok mladší muž.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po půlnoci jsme přijali na tísňové lince oznámení o násilném incidentu v jednom frýdecko-místeckém bytě, po kterém zemřel 58letý muž,“ uvedla krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policisté hned na místě zadrželi dva spolubydlící mrtvého muže, vzhledem k jejich podnapilému stavu je ale nejprve převezli na záchytku. „Výslechy byly v pondělí provedeny až poté, co oba vystřízlivěli,“ potvrdila policejní mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zda se dvojice k vraždě přiznala, ale nesdělila. „V tuto chvíli nemůžeme bližší informace zveřejnit,“ řekla Holčáková.

Násilnou smrt muže kriminalisté nyní prošetřují jako těžké ublížení na zdraví, za což jim hrozí odnětí svobody na 8 až 16 let. „Není ale vyloučena změna právní kvalifikace. Čekáme na další informace nutné k vyšetření věci a závěry soudních znalců,“ doplnila Holčáková.

V případě, že bude dvojice obviněna z vraždy, hrozí jim nejnižší trest deset až osmnáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám