Hlavní obsah

Opilec v Ostravě hrozil bombou, dopadli ho za půl hodiny

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Stovky lidí musela policie v noci na sobotu evakuovat z ostravského zábavního centra ve Stodolní ulici kvůli opakovaným hrozbám odpálení bomby. Pachatele výhrůžných telefonátů se policii nakonec podařilo dopadnout velmi rychle, asi během půl hodiny od prvního telefonátu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Anonym zatelefonoval na tísňovou linku před třetí hodinou noční. „Za několik minut volal muž znovu a při třetím telefonátu byl muž zadržen přímo v jednom z veřejných telefonních automatů policisty oddělení hlídkové služby Ostrava. Podezřelý byl značně překvapen. Od prvního telefonátu neuplynulo ani 30 minut, volání byla uskutečněna z odlišných míst,“ popsala dobrou práci svých kolegů mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Nicméně první oznámení o uložení nástražného výbušného systému podle ní pochopitelně iniciovalo činnost integrovaného záchranného systému, desítky policistů okamžitě započaly s evakuací provozoven na ulici Stodolní. „Prostor barů byl po evakuaci vždy propátrán. Evakuovány byly stovky osob,“ řekla mluvčí.

Podezřelý jednatřicetiletý muž po svém zadržení policistům vulgárně nadával, dechová zkouška ukázala, že má tři promile alkoholu v krvi. „Proto nebylo reálné muže podrobit výslechu,“ dodala mluvčí. Případ je kvalifikován jako šíření poplašné zprávy. „Muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť byl mimo jiné pro přečin šíření poplašné zprávy již odsouzen. Z výkonu trestu odnětí svobody se měl vrátit na počátku tohoto měsíce,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám