Hlavní obsah

Cestou z práce zachránili ženě život

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipov

Původně to byla jen jedna z obyčejných cest z práce domů. Nedaleko Lipova na Hodonínsku se ale policista Pavel Sekerka s kamarádem proměnili v záchranáře. Hlavně jejich zásluhou neskončil život jedné ženy na poli u obce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

U Lipova policista s kamarádem zahlédli, že na poli vedle silnice leží nějaká postava a u ní jsou dvě ženy. Zastavili a ptali se, co se stalo. Dozvěděli se, že starší žena asi zkolabovala, a že záchranka je již na cestě. Další dvě ženy se ji pokoušely oživit, měla srdeční zástavu a nehmatný puls.

„Muži převzali inciativu a začali ženu v bezvědomí okamžitě resuscitovat. Oživování prováděli až do příjezdu záchranné služby, která si pacientku převzala do své péče a odvezla ji do nemocnice,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

O události z 24. července informovali policisté ve středu. Mohli ji tak doplnit o příjemné finále. Snaha policistů nemalou měrou přispěla k záchraně života.

„Bez včasné a kvalitně provedené první pomoci by celá záležitost mohla skončit tragicky. I samotní lékaři se vyjádřili, že přes počáteční nepříznivé prognózy se nyní zachráněná žena zotavila a je mimo ohrožení života,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám