Hlavní obsah

Sebevrah v Ostravě skočil mimo matraci, záchranáři bojovali o jeho život

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ukončit život skokem z mostu chtěl v neděli v podvečer jednadvacetiletý mladík v Ostravě. Hasiči postavili pod mostem nafukovací matraci, která měla jeho tělo ochránit, sebevrahovi se ale podařilo skočit mimo ni a těžce se zranil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Událost se stala krátce po 18. hodině na silničním mostě v Ostravě-Výškovicích. „Ve čtvrt na sedm přijali operátoři záchranné služby na tísňové lince oznámení o muži, který se nalézá na silničním mostě a jeho chování budí podezření, že se z něj chystá skočit,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Potvrdil, že muž nakonec z mostu skočil, přičemž dopadl mimo nafukovací matraci, kterou stihli hasiči nachystat.

„Byl ihned v bezvědomí a přímém ohrožení života. Posádky záchranné služby mu zajistily umělou plicní ventilaci a ošetřily zranění. Ta byla mnohočetná, zasahující lékař je zjistil v oblasti horních i dolních končetin a vyslovil podezření na poranění mozku a pánve,“ popsal.

Mladík skončil na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Ostrava. Podle mluvčího fakultní nemocnice Tomáše Oborného je i nadále ve velice vážném stavu. „Pacient je v umělém spánku, utrpěl vícečetná poranění,“ sdělil.

Reklama

Výběr článků

Načítám