Hlavní obsah

Podnapilý návštěvník Velké ceny Brna na sebe hlídku sám upozornil

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Sám sobě může nadávat řidič Škody Superb, který je jedním z těch, kdo měli při kontrolách motorizovaných návštěvníků Velké ceny Brna pozitivní testy na alkohol. Byl jedním z osmadvaceti provinilců.

Foto: Policie ČR

Letecký pohled na odstavné parkoviště a závodní okruh

Článek

Muže si nemohla nevšimnout hlídka řešící jiný přestupek. Prohnal se kolem nich vysokou rychlostí.

„Policisté se za ním vydali a dostihli jej. Řidič, který si svou jízdou vysoko nad rychlostním limitem doslova řekl o kontrolu, nadýchal 0,39 promile. Zadrželi jsme mu řidičský průkaz,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Taxikář zřejmě přijde o živnost

Hlídka, kolem které se Superb prohnal, se zrovna věnovala řidiči taxislužby. Ten měl v autě skupinu německých návštěvníků, při kontrole ale nadýchal téměř 1,4 promile. S obviněním z řízení pod vlivem návykové látky zřejmě přijde i o živnost.

Už v sobotu ráno uvízl v policejním sítu kontrol v Brně-Kohoutovicích dvaatřicetiletý řidič. Test na přítomnost drog byl u něj pozitivní na marihuanu. Do nedělního odpoledne bylo podnapilých řidičů dvaadvacet a šest dalších s pozitivním testem na drogy.

V kempu zkolaboval fanoušek

Jeden z fanoušků po návštěvě závodů ví, co je to mít štěstí v neštěstí. „V neděli ráno zkolaboval v kempu Start fanoušek. Policista v řídicím štábu tak z kolony sanitek mířící zrovna k okruhu jednu poslal přímo na místo a díky včasné práci záchranářů se muže podařilo v nemocnici oživit,“ řekl Šváb.

Policisté na zajištění bezpečnosti a regulování dopravy při víkendovém soustředění příznivců motorismu nasadili do akce tisícovku příslušníků republikové policie a dvě stovky strážníků. Ve službě byli i kriminalisté v civilu, kteří se zaměřili především na dohled nad parkovišti aut a motocyklů.

Ve službě byly i hlídky na bicyklech, měly na starosti mimo jiné kontrolu polních a lesních cest, aby nesloužily jako nelegální parkoviště. Kromě českých strážců zákona dorazili i rakouští policisté, kteří pomohli v kontaktu s návštěvníky z Rakouska a Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám